“Херсонський кавун” та ще 7 українських продуктів можуть отримати географічне зазначення та визнання ЄС

23 липня 2021 о 16:00 - 5872

Єгор ЄвтушенкоЄгор Євтушенко


“Херсонський кавун” та ще 7 українських продуктів можуть отримати географічне зазначення та визнання ЄС

22 липня відбулося засідання Міністерства економіки України, на якому було розглянуто питання просування 8 українських продуктів для отримання реєстрації географічного зазначення.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства економіки України.

Як зазначила Ірина Новікова – заступник голови міністерства, надання цим локальним продуктам статусу географічно зазначених дасть їм можливість вважатися в Євросоюзі державним надбанням, тобто допоможе у розвитку крафтового виробництва, а також збільшить прибутки шляхом розширення ринку збуту.

Продукти, яким Мінекономіки допомагає в отриманні геолокальної реєстрації та європейського визнання:

  • Херсонський кавун – клімат Херсонщини створює чудові умови для незабутньо смачних плодів кавуна, які при  цьому характеризуються ще й великою врожайністю
  • Аша-Абаг – вино різних типів, 85% з якого виробляється в околицях селища Шабо, що знаходиться у Білгород-Дністровському районі на Одещині.
  • Придунайська Бесарабія – ще один бренд ігристих та тихих вин з Одещини, де також 85% продукції виробляється близько цієї географічної місцевості.
  • Ялпуг – виробництво тихих вин поблизу озера Ялпуг на південному заході Болградщини, що знаходиться в Одеській області.
  • Долина Фрумушика – бренд білих, червоних та рожевих вин, що виробляються у с. Фрумушика-Нова, що знаходиться на заході Одеської області.
  • Баранина Фрумушика – унікальне м’ясо, що отримано з певних порід овець, які пасуться виключно у  Тарутинських степах Одещини.
  • Закарпатське вино – бренд вина різних кольорів, для якого вирощують виноград у виноградниках Хустського, Ужгородського, Мукачівського та Берегівського районів Закарпатття.
  • Закарпатський мед – весняний, літній та осінній мед, що формує свою унікальну структуру завдяки специфічній природі Закарпаття.

Раніше “Лица” писали:

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: