Новий керівник лабцентру хоче збільшити оперативність діагностування коронавірусу

10 червень 2020 о 12:49 - 4382

Avataradmin


Новий керівник лабцентру хоче збільшити оперативність діагностування коронавірусу

Згідно Наказу Міністерства охорони здоров’я України, в.о. керівника ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ» призначений Роман Чуб.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської міської ради.

«Вчасно і якісно проведені дослідження – серед головних завдань, які ставить перед ним (новим директором лабораторного центру – ред.) обласна влада. Зі свого боку, область виділяє кошти на сучасне обладнання та матеріали для проведення досліджень. З початку карантину – на загальну суму 1 млн 600 тис грн», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулий керівник лабцентру Олександр Штепа був звільнений внаслідок перевірок його діяльності комісіями МОЗ та правоохоронних органів. Причиною розслідування стала підозра у недостовірності і спотворенні результатів ПЛР тестів на COVID-19.

 

 Директор департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Валерій Сердюк:

«У цього державного підприємства є серйозні завдання. Завдання, які проглядаються в рамках всього міністерства охорони здоров’я. Наша задача, обласної влади – лише допомогти цьому. Допомагати здійснювати ті плани, які намітили раніше, а саме:

– підтримувати лабораторний центр,

– розвивати його матеріальну базу,

– відкривати нові вірусні лабораторії, готуючись до другої хвилі коронавірусу.

А зараз у Лабораторного центру дуже серйозна задача, дуже багато роботи. Я їм бажаю успіху».

В.о. головного лікаря Дніпропетровського лабораторного центру Роман Чуб:

«Ми є експертним центром, який здійснює аналіз, моніторинг, епідрозслідування. До нас додалися ще наші колеги з інших лабораторних центрів нашої області – Центру СНІДу, лікарні Мечникова. Тому ми сподіваємося, що це коло лабораторних установ буде розширюватися, вдосконалюватися.

Завдяки підтримці органів влади нашої області, нашого губернатора Олександра Вікторовича, та Святославу Васильовичу (голові Дніпропетровської обласної ради – ред.) ми отримуємо необхідне обладнання, ми отримуємо необхідні тест-системи, які допоможуть збільшити спроможність нашу щодо вчасного, і оперативного – саме головне, діагностування коронавірусу».

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: