Власник дніпровського ресторану розповів, як уряд вбиває малий бізнес

26 січня 2021 о 12:00 - 1049

Avataradmin


Власник дніпровського ресторану розповів, як уряд вбиває малий бізнес

Ресторанний бізнес після карантинних «інновацій» уряду в Україні повільно вмирає.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише ветеран, власник дніпровського ресторану First Wave Андрій Сарвіра.

Бізнес, за словами Андрія, був готовий до другого локдауну, хоч ще не відійшов від першого.

Але замість цього отримали карантин вихідного дня.

З його ефективністю ще не визначився навіть глава МОЗ Максим Степанов, зате ресторани і кафе отримали жорсткий удар під дих, адже вихідні для них – 50% усієї виручки.

Потім, прямо в опалювальний сезон, Кабінет Міністрів вводить зимовий локдаун.

При цьому, працює майже все, крім кафе і ресторанів.

Вони можуть обслуговувати клієнтів тільки «на винос».

А за електроенергію та опалення потрібно платити, тим більше тарифи зросли.

Це при тому, що підприємці платять за електрику за подвійним тарифом. Сарвіра, наприклад, доплатив більше на одну гривню за кВт.

Тобто при споживанні ресторану 10 тисяч кВт на місяць, підприємцю довелося шукати додаткові 10 тисяч гривень.

Очевидно, що 8 тисяч, які ФОПи отримували за ініціативою президента Володимира Зеленського були, м’яко кажучи, не дуже відчутною допомогою.

Майже рік ми навіть не виживаємо, ми повільно вмираємо (і це, на жаль, стосується не тільки бізнесу). І не через пандемію, а тому, що наш уряд – це збіговисько дилетантів, клали на нас з вами. Вони не знають, що робити і тому тикають пальцем в небо з надією, що може в цей раз в них щось вийде, – обурився Андрій Сарвіра.

У свою чергу, ресторатор пропонує ввести податкові канікули для ФОПів на рік, мораторій на перевірки і пільгові кредити під 5-7% в гривні.

Однак чи прислухається до цих закликів бізнесу уряд?

Адже глава МОЗ Степанов знову готує повернення до адаптивного карантину, який восени змінився карантином вихідного дня, а потім і зимовим локдауном.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: