У вівторок, 24 серпня, в рамках святкування Дня Незалежності України у Дніпрі встановили рекорд з приготування козацької пшонки-затірки. Ця страва претендує на статус нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.
Про це повідомляє Інформатор.
Півтори сотні яєць та по 100 кг борошна і пшона – такі складові страви-рекордсменки.
Зо два десятки майстринь понад 3 години втирали страву.
Кухарі кажуть, ні спекотне сонце, ні втомлені руки не зіпсували ані настрій, ані натхнення.
Останні приготування – і автентична страва “пшонка-затирка” майже готова.
Задля встановлення рекорду необхідно виготовити не менше п1ятдесяти кілограмів страви. А вийшло 51 кг 511 гр.
Результат перевершив очікування, а це означає – рекорд встановлено.