У Дніпрі на Фестивальному причалі встановили рекорд з приготування козацької пшонки-затірки

25 серпня 2021 о 16:00 - 2723

Avataradmin


У Дніпрі на Фестивальному причалі встановили рекорд з приготування козацької пшонки-затірки

У вівторок, 24 серпня, в рамках святкування Дня Незалежності України у Дніпрі встановили рекорд з приготування козацької пшонки-затірки. Ця страва претендує на статус нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє Інформатор. 

Півтори сотні яєць та по 100 кг борошна і пшона  – такі складові страви-рекордсменки.

Зо два десятки майстринь понад 3 години втирали страву.

Кухарі кажуть, ні спекотне сонце, ні втомлені руки не зіпсували ані настрій, ані натхнення.

Останні приготування – і автентична страва  “пшонка-затирка” майже готова. 

 Задля встановлення рекорду необхідно виготовити не менше п1ятдесяти кілограмів страви. А вийшло  51 кг 511 гр. 

Результат перевершив очікування, а це означає – рекорд встановлено.

Раніше ми повідомляли:

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: