Майже третина кафе Дніпропетровщини порушують вимоги карантину

28 липня 2020 о 16:30 - 1091

adminadmin


Майже третина кафе Дніпропетровщини порушують вимоги карантину

Спеціалістами Держпродспоживслужби здійснюється контроль за дотриманням суб`єктами господарювання усіх форм власності протиепідемічних заходів, встановлених Головним державним санітарним лікарем України.

«Лица» дізналися, чи сумлінно дотримуються умов карантину в закладах громадського харчування Дніпропетровщіни.

«З 12 травня поточного року станом на 21 липня обстеженнями щодо дотримання вимог протиепідемічних заходів, встановлених Головним державним санітарним лікарем України, охоплено 637 закладів громадського харчування. Порушення встановлено на 198 об’єктах», – відповіли на журналістський запит у ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

У зв`язку з ускладненням епідемічної ситуації із захворюваності на коронавірус в Україні, спеціалісти Держпродспоживслужби з 27 червня проводять щоденні моніторингові обстеження об’єктів усіх форм власності, у тому числі громадського харчування.

У ході перевірок виявилось, що в кафе (барах, ресторанах) найчастіше порушують правила проведення температурного скринінгу працівникам, використання персоналом і відвідувачами засобів індивідуального захисту. Також є заклади, які не забезпеченні дезінфікуючими засобами, не проводиться регулярна дезінфекція і санітарна обробка приміщень, на вході до закладу відсутні антисептики для обробки рук тощо.

Все це є порушенням постанов Головного державного санітарного лікаря, Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя», «Про захист населення від інфекційних хвороб» та тягне за собою адміністративну відповідальність за ст.42 КУпАП.

Так, спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області на керівників закладів громадського харчування складено 93 протоколи та надано 105 пропозицій.

Крім того, факти порушення вимог карантинного режиму передають до Національної поліції та органам місцевого самоврядування.

Додамо, що умови роботи об’єктів громадського харчування під час карантину викладені у «Тимчасових рекомендаціях щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України №18 від 09.05.2020 (зі змінами внесеними Постановою №32 від 02.06.2020).

Тож, під час карантину треба не лише дотримуватись правил особистого захисту, а й ретельно обирати кафе, де виконують всі карантинні вимоги.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: