Держпродспоживслужба перевірила 719 кафе Дніпропетровщини

12 серпня 2020 о 12:00 - 9312
Держпродспоживслужба перевірила 719 кафе Дніпропетровщини

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації із захворюваності на коронавірус в Україні, спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та його структурних підрозділів проводять щоденні моніторингові обстеження закладів громадського харчування стосовно дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину.

Найчастішими порушеннями є:

  • проведення або відсутність контролю з боку суб’єктів господарювання щодо дотримання відвідувачами соціальної дистанції, відсутність тимчасового маркування для дотримання соціальної дистанції;
  • температурний скринінг працівникам не проводиться взагалі або використовуються несправні прилади для проведення температурного скринінгу;
  • порушення правил у використанні персоналом і відвідувачами засобів індивідуального захисту;
  • відсутність антисептиків для обробки рук та/або дезінфікуючих засобів для прибирання поверхонь в місцях найбільшого скупчення людей та в місцях загального користування, наявні антисептики для обробки рук відвідувачів не промарковані належним чином;
  • несвоєчасне проведення дезінфекції та санітарної обробки приміщень;
  • у місцях торгівлі продуктами харчування та в закладах громадського харчування реалізуються продукти харчування та використовуються столові прилади без індивідуального пакування.

Загалом за період адаптивного карантину на Дніпропетровщині перевірено 719 об’єктів на предмет дотримання протиепідемічних заходів, з порушеннями — 231 об’єкт, складено 109 протоколів про адміністративні правопорушення, пропозиції щодо усунення порушень протиепідемічних вимог надані 128 суб’єктам господарювання.

Під час здійснення моніторингу, як правило, власники закладів громадського харчування з розумінням ставляться до встановлених обмежень та застосування протиепідемічних заходів, адже такі обмеження як дотримання особистої гігієни персоналу, дезінфекція поверхонь та місць загального користування,  обмеження скупчення людей – це все є профілактичними заходами і під час звичайного режиму роботи закладів громадського харчування, торгівлі, інших закладів з обслуговування населення тощо.

Поділитися: