Два податківця з Кам’янського «кришували» тютюновий бізнес

08 травня 2020 о 11:43 - 2586

Avataradmin


Два податківця з Кам’янського «кришували» тютюновий бізнес

Недоотримання бюджетом 400.000 гривень – ДБР повідомило про підозру у покриванні незаконного тютюнового бізнесу двом податківцям.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань (ДБР).

Як повідомляється, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділів та головному державному ревізору-інспектору цього ж відділу Кам’янського управління ГУ ДПС в Дніпропетровській області.

Податківці підозрюються у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а також у службовому підробленні (ч. 2. ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України).

За попередньою інформацією, у березні-квітні 2019 року ГУ ДФС у Дніпропетровській області проводилася планова виїзна документальна перевірка діяльності підприємства-виробника тютюнової продукції. Податківці, володіючи інформацією про застосування підприємством схем мінімізації податкових платежів на реалізовану тютюнову продукцію, внесли до Акту перевірки завідомо неправдиві відомості та не відобразили факт несплати підприємством до бюджету акцизного податку на суму понад 400.000 гривень.

 

Фото – ДБР

 

Крім цього, слідчі ДБР встановлюють інші факти можливих зловживань з боку працівників ГУ ДФС у Дніпропетровській області в інтересах виробника тютюнової продукції.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Дніпропетровської області. Оперативний супровід – Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та за сприяння Головного управління власної безпеки ДФС України.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1.000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: