У Дніпрі приватні підрядники заробляють сотні мільйонів на снігоприбиральній комунальній техніці

08 травня 2020 о 06:37 - 3213

Avataradmin


У Дніпрі приватні підрядники заробляють сотні мільйонів на снігоприбиральній комунальній техніці

У Дніпрі комунальне підприємство «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» (КП «УРЕА») виступає у якості автопарка та фінансової прокладки для фірм-фаворитів Дніпровської міськради.

Про це йдеться в розслідуванні БюроUA.

20 і 29 листопада Департамент благоустрою та інфраструктури оголосив два тендери на прибирання доріг та ліквідацію сміттєзвалищ.

Перший тендер відбувся 9 листопада 2019 року. Участь в тендері взяли ТОВ «Ла Страда» та КП «УРЕА» Дніпровської міськради. Підряд дістався приватнику. Сума договору, укладеного між Департаментом та «Ла Страда», – 198 млн грн.

Другий тендер на прибирання доріг та вивезення звалищ Департамент провів 20 січня 2020 року. Торги виграло ТОВ «Екологія-Д», послуги зі спаринг-партнерства якому робило все те ж не амбітне КП «УРЕА».

Договір між мерією і «Екологією-Д» був укладений на суму 114 млн грн.

І «Ла Страда» (силами субпідрядника ТОВ «Профітек ЛТД»), і «Екологія-Д», в числі іншого, повинні були займатися прибиранням снігу та посипанням міських доріг.

Виявилося, що мільйонні тендери виграли приватні підрядники, а дороги прибирала комунальна техніка. Приватні підрядники, яких залучає міська влада, для зазначеної категорії робіт, – не випадкові, і їх зв’язок з Дніпровської мерією досить тісний. Та і співробітників міських комунальних підприємств помічали в рядах приватних підрядників-фаворитів Дніпровської міськради.

Розслідування вчергове підтвердило той факт, що комунальне підприємство «УРЕА» допомагає вигравати багатомільйонні підряди приватним компаніям, включаючись на виконання робіт з прибирання доріг за менші гроші, ніж могло б отримати при перемозі в торгах напряму. 

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: