«Не придатний до експлуатації» КРАЗ вивозить сміття з Дніпра

02 березня 2020 о 10:34 - 4313

Avataradmin


«Не придатний до експлуатації» КРАЗ вивозить сміття з Дніпра

Самоскид КРАЗ 6511 2015 року випуску, номер АЕ4335ВЕ, з навісним обладнанням, який був списаний з балансу Комунального підприємства «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» («УРЕА») Дніпровської міської ради, і проданий як «не придатний до експлуатації», виконує роботи по перевезенню сміття у Дніпрі.

Це виявила журналістка Ольга Юдіна з Buroua.com.

Так, після продажу цей КРАЗ 16 серпня 2019 року був переоформлений з номерним знаком АЕ3788КТ на Богдана Біленко, 27 грудня 2019 року – переданий (разом з ще сімома машинами Біленко) в оренду ТОВ «Ла Страда».

«Список цих машин підприємство «Ла Страда» подало на тендер Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради на прибирання доріг та ліквідацію сміттєзвалищ в місті, проведений 9 січня 2020 року. І саме «Ла Страда», яке запросила за свої послуги 269.383.134 гривень, було вибрано переможцем тендера.

Тобто, «не придатний до експлуатації» КРАЗ в числі іншої техніки чистив місто від наслідків негоди в лютому.

Конкуренцію фірмі «Ла Страда» на торгах становив колишній власник КРАЗа – КП «УРЕА». Те саме КП, якому за останні роки за бюджетні гроші закупили величезну кількість нової дорогої техніки.

Чому ж «УРЕА» з усією своєю технічною міццю програло скромному ТОВ з 8 орендованими машинами, включаючи «розбитий» КРАЗ, і десятком машин субпідрядника? Програло тому, що не хотіло вигравати. Пропозиція «УРЕА» була дорожче пропозиції «Ла Страда» всього на 33.247 гривень, але ціну під час аукціону комунальники не скидали», – пише журналістка.

«Лица» писали про цей тендер у матеріалі «6-місячна фірма отримала підряд на утримання доріг та ліквідацію сміттєзвалищ у Дніпрі».

За даними Buroua.com, разом з зазначеним КРАЗом, теж як неліквід, КП «УРЕА» списало та продало самоскида FORD CARGO 3542D 2017 року випуску номер АЕ7792ІН.

Посадові особи КП «УРЕА» стверджували, що КРАЗ «перекинувся на полігоні», а FORD CARGO потрапив в аварію на вул.Криворізькій. Обидва ДТП сталися в 2018 році.

Тому:
* при первинній балансовій вартості 2,6 млн грн з ПДВ, КРАЗ продали за 1,1 млн грн;
* куплений за 7,8 млн грн FORD CARGO – за 137 тис. грн.

При чому, зовнішній вигляд останнього автомобілю, якого журналісти «Інформатора» сфотографували після ДТП, свідчить про більш ранній рік випуску, ніж заявило КП «УРЕА».

«На момент аварії новенький FORD експлуатувався КП всього 13 місяців. А автомобіль на фото, м’яко кажучи, не першої свіжості, з явно видною іржею на кузові, з обдертими світловідбиваючими стрічками. Чи могло так статися, що розбитий був старий форд, а списаний новий?» – задається питанням Buroua.com.

 

Фото – Dp.informator.ua

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: