Підсудному повернули пістолет з глушником і звільнили від відповідальності

23 січня 2020 о 16:28 - 4985

Avataradmin


Підсудному повернули пістолет з глушником і звільнили від відповідальності

Керівника Державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області Шибка Дмитра Віталійовича, якого 23 серпня 2019 року затримали на хабарі у $1.000, звільнили від покарання.

Пістолет з глушником, який знайшли в екоінспекції під час обшуку – повернули.

Про це повідомила у Facebook Громадська організація «Платформа Громадський контроль».

У Єдиному держреєстрі судовий рішень опубліковані судові ухвали стосовно цієї справи.

«…Обшук в підвальному приміщенні Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області за адресою: м.Дніпро, вул. Лабораторна, 69, під час якого було вилучено грошові кошти в сумі 1.000 доларів США; кобура в середині якої знаходився предмет, за зовнішніми ознаками схожий на пістолет, у магазині якого знаходились 2 предмети, за зовнішніми ознаками схожі на набої; сліп-пакет, всередині якої знаходились 12 предметів, за зовнішніми ознаками схожі на набої; мішечок темно-синього кольору, всередині якого знаходились 15 предметів, за зовнішніми ознаками схожі на набої…»

йдеться в першій ухвалі.

«Клопотання захисника адвоката Осадчук В.І. про звільнення від кримінальної відповідальності обвинуваченого ОСОБА_1 (Шибка – ред.), у зв`язку з примиренням з потерпілим і закриття кримінального провадження задовольнити.

Кримінальне провадження № 201/10788/19 (пр. № 1-кп/201/1039/2019), відомості про яке 19 квітня 2019 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019080370000037, стосовно ОСОБА_1 за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України закрити, у зв`язку з примиренням його із потерпілим, звільнивши ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності.

Запобіжний захід стосовно ОСОБА_1 у вигляді особистого зобов`язання скасувати»,

йдеться в іншій.

«Найцікавіше, що прокуратура і прокурор Олександр Киричок не заперечували проти закриття справи», – акцентує «Громадський контроль».

На сайті НАЗК вказано, що Киричок Олександр Віталійович є прокурором Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

 

 

«Великої зради вам в стрічку.

Ми не любимо писати погані новини, але сьогодні реальність саме така.

Пам’ятайте екс-керівника регіональної екоінспекції Дмитра Шибка? Того самого, який має зв’язки з ТОВ «Найс». Підприємство викидає в річку Дніпро близько 46 млн кубометрів різної гидоти. Тієї гидоти, з якою екоінспекція, за логікою, повинна боротися. Ми писали про це велике розслідування.

У серпні 2019 чиновника затримали правоохоронці за підозрою у хабарі. До речі, в процесі у чиновника знайшли …пістолет з глушником. Потім чомусь фігуранта відпустили, і навіть зброю повернули.

Втім, компетентні джерела повідомляли: Шибко більше не керуватиме еко-інспекцією.

І ось сьогодні ми дізналися, що фінал цієї історії досить сумний і несправедливий. Адже справу про корупцію проти Дмитра Шибко …просто закрили – «у зв’язку з примиренням сторін». Так говориться в судовому рішенні.

Найцікавіше, що прокуратура і прокурор Олександр Киричок не заперечували проти закриття справи.

Ось такі от справи», – відреагував «ГромКонтроль».

Очільник ГО Денис Селін, зокрема, додав:

 

 

«В.о. прокурора області Сосков теж мовчить і не ініціює відновлення справи.

Просто повний треш і уґар.

Упевнений, подарунки на свята отримали і Киричок, і Сосков.

P.S. Тільки розголос може змінити ситуацію. Таких, як Сосков і Киричок треба давно прибирати з органів».

У держреєстрі декларацій немає декларації Шибка Д.В. про звільнення з посади керівника Державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: