Як заощадити на одязі і виглядати модно?

22 січня 2020 о 14:06 - 7586

Avataradmin


Як заощадити на одязі і виглядати модно?

Щороку, та й кожен сезон хочеться купувати нові речі, і не тільки хочеться, а є в цьому реальна необхідність. За останніми даними інтернет-майданчику з продажу речей Shafa.ua, близько 2-3% сімейного бюджету йде на покупку речей щомісяця.

Здається, небагато, але якщо порахувати за весь рік, то сума виходить значна. Чи можна заощадити на покупці одягу, але при цьому не носити постійно одне і те ж, і не виглядати, ніби ви в лахмітті?

Так, можна, і ми розповімо як!

Звертайте увагу на якість одягу

Це – перший пункт, якого ви повинні дотримуватися. Намагайтеся купувати максимально якісні речі, а не дешевий китайський непотріб. Так, в гарну річ доведеться вкластися, але пам’ятайте, що вона прослужить не один сезон. Наприклад, якісне брендове шкіряне взуття буде носитися не один рік.

А якщо ви прагнете заощадити і придбати пару туфель за ціною в 2-3 рази меншою, навряд чи вони прослужать вам хоча б місяць. Ви ж хочете економити? Так ось, ви не настільки багаті, щоб купувати дешеві речі!

Не женіться за модою

Але як? Адже хочеться виглядати дійсно в тренді! І це можна зробити легко, при цьому ще й заощадивши. Коли ви купуєте ультрамодні речі, та ще й декілька на один сезон, пам’ятайте, що вже в наступному вони навряд чи будуть актуальними. І вдягаючи їх, «бо ще в хорошому стані», ви ризикуєте виглядати просто смішно.

Ось поради, які допоможуть виглядати і модно, і економити:

  • купуйте базові речі, стримані і не дуже екстравагантні;

  • вибирайте класичні варіанти, які будуть актуальні завжди;

  • доповнюйте базовий гардероб модними речами, але стежте, щоб ця річ могла комбінуватися і з іншими з вашого гардеробу;

  • дозволяйте собі не більше 2 модних новинок в сезон;

  • звертайте увагу на аксесуари: по-новому зав’язана шаль може кардинально змінити образ.

Не варто купувати речі розміру меншого за ваш, думаючи, що вони розносяться або буде стимул схуднути

 

Вибирайте те, що походить вам по фігурі

Ви добре знаєте особливості вашої фігури, і знаєте, які речі вам підійдуть. Тому намагайтеся вибирати фасони одягу, подібні до тих, що вже є у вашому гардеробі, не варто експериментувати занадто вже сильно. І не бійтеся, що це буде виглядати завжди однаково і нудно. Як ми вже говорили вище, завжди є можливість «розбавити» базовий гардероб однією-двома модними новинками або яскравими деталями і аксесуарами.

Намагайтеся приміряти речі, а якщо купуєте їх в інтернеті, наприклад, на майданчику Shafa.ua, обов’язково просіть у продавця докладні виміри. Так ви будете впевнені, що річ сяде на вас ідеально, а гроші не будуть викинуті на вітер.

Не варто купувати тісні джинси, думаючи, що це буде стимул схуднути, адже вони ризикують так і пролежати в шафі не один сезон. Тим більше не купуйте тісне взуття, думаючи, що воно розноситься, – до взуття взагалі повинен бути підхід «тільки комфорт і якість».

Вибирайте те, що підходить вашому способу життя

Більшість речей у вашому гардеробі має відповідати вашому способу життя, вашій професії і тим місцям, де ви проводите більш за все часу.

Якщо в офісі, вибирайте ділові речі, що дозволяють комбінувати їх між собою, а при менш суворому дрес-коді – одяг в стилі casual.

Якщо ви – фрілансер або студент, casual теж відмінно підійде, або можете дозволити собі зручний спортивний одяг та взуття.

Обирайте для покупки правильний час

В першу чергу, враховуйте пору року. Якщо збираєтеся купити лижний костюм – шукайте варіанти влітку, якщо купальник – після пляжного сезону, восени. В такий час зазвичай розпродаються поточні колекції, і є реальна можливість заощадити.

Тобто, сезонний одяг потрібно купувати не в сезон, а завчасно. Або купуйте одяг в самому кінці сезону, коли продавці поспішають позбутися товару, який завтра (або вже сьогодні) стане неактуальним. Це і ялинкові іграшки після 1 січня (хороша можливість закупити їх на майбутній Новий рік), і шкільна форма 31 серпня, і т.п.

Купуйте одяг в Інтернеті

Це – відмінний варіант економії, яким сьогодні користуються майже всі, хоча б іноді. Якщо звичайний магазин змушений оплачувати оренду приміщення, заробітну плату продавцям, оренду складу і ще багато інших витрат, то інтернет-магазини – ні. І тому ціни на сайтах будуть набагато нижче.

Варіантів інтернет-магазинів є безліч. Це і зарубіжні сайти – вони дають можливість купити оригінали світових брендів, адже не завжди є можливість поїхати за кордон на шопінг. Це і фірмові сайти конкретної марки, а також мультибрендові магазини і маркетплейси.

А особливо популярні сьогодні інтернет-майданчики з продажу одягу від приватних продавців, як, наприклад, Shafa.ua. Тут продають одяг реальні люди, які розміщують оголошення. Це і нові речі, і б/у, а також такі, які з якихось причин не підійшли власнику. І тому тут можна натрапити на дійсно низькі ціни, але купити якісну брендову річ. До того ж, це зручно – повністю оновити гардероб можна не виходячи з дому, та ще й заощадити на цьому!

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: