Як європейські інвестиції підтримують українські села

10 грудня 2019 о 18:23 - 15475

Avataradmin


Як європейські інвестиції підтримують українські села

Різке збільшення цін на газ в Україні підштовхнуло попит на будівельні матеріали для утеплення будівель і осель. Виробники цієї продукції наростили потужності. В підсумку це призвело до створення нових робочих місць.

Олександр спостерігав останні роки, як його друзі виїжджають з навколишніх сіл у пошуках роботи в великі міста та інші країни. Хлопець мешкає у селі Василівка Солонянського району Дніпропетровської області, за 40 км від обласного центру – міста Дніпро.

Через політику нашої держави щодо підвищення енергоефективності – це зобов’язання України в рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом – у країні виріс попит на теплоізоляційні будівельні суміші.

Тому дочірнє підприємство німецької групи компаній DAW SE (Deutsche Amphibolin Werke von Robert Murjahn, Німеччина), ТОВ «Капарол Дніпро», запустило на своєму заводі у селі Василівка новий цех – по виробництву сухих будівельних сумішей для систем теплоізоляції фасадів. Сюди на роботу і влаштувався наш знайомий сільський мешканець Олександр.

Завдяки запуску нового цеху кількість співробітників заводу збільшилась з 38 до 45 чоловік. Переважна більшість – мешканці с. Василівка, в яких є сім’ї. Наприклад, 24-річний Олександр забезпечує дружину та двох діток.

«Ми всім задоволені», – радісно посміхаючись каже молодий співробітник.

За його словами, на заводі німецької компанії DAW SE панують європейські цінності та створені комфортні умови праці. До речі, у тому числі й через умови праці громадяни України їдуть працювати до країн Євросоюзу. Більшість з них розуміє, що вони будуть заробляти більше, ніж на вітчизняному заводі, й в більш людяних умовах.

Задоволені заводом і мешканці Василівки, з якими нам вдалося поспілкуватися. Нарікань на роботу підприємства в них немає. Навпаки, односельці дякують, бо розуміють, що робітники заводу з європейськими інвестиціями своєю купівельною спроможністю підтримують економічну активність у Василівці, а податками – утримують сільську інфраструктуру.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: