Екс-поліцейський під цілодобовим домашнім арештом хоче відновитися на посаді

22 березня 2019 о 15:24 - 10515

Avataradmin


Екс-поліцейський під цілодобовим домашнім арештом хоче відновитися на посаді

У Дніпровському окружному адмінсуді продовжується розгляд справи за позовом екс-поліцейського до Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.

Ігорь Коржовский вимагає поновити його на посаді, стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу та моральну шкоду у розмірі 5 тис грн.

Начальника сектору кримінальной поліції Апостолівського відділення Ігоря Коржовського затримали 13 квітня 18 року «на гарячому» після отримання хабара за перекваліфікацію кримінального порушення. Операцію по затриманню проводили співробітники Департаменту внутрішньої безпеки поліції, а також співробітники СБУ під наглядом військової прокуратури Криворізького гарнізону.

Наказом ГУНП в Дніпропетровській області від 14 травня 2018 року його звільнили з посади. Звільнили також і другого затриманого – Олександр Накрапаса, який був начальником слідчого відділення Апостолівського ВП.

Попередній суддя по справі за позовом Коржовського до ГУНП, Роман Барановський, пішов у відпустку по догляду за дитиною, а справа згідно автоматичного розподілу потрапила до судді Володимира Горбалінського.

21 березня відбулося перше засідання за його участі. Поява журналістів на судовому засіданні стала несподіванкою для адвокатки колишнього поліцейського.

«На підставі того, що справа розглядається стосовно мого клієнта, який обіймав посаду в органах Національної поліції Дніпропетровської області, було надано відзив представником відповідача на позовну заяву. В документах, доданих до відзиву, знаходяться матеріали стосовно проведення негласних розшукових слідчих дій. Також містяться матеріали з кримінального провадження, порушеного відносно не тільки мого клієнта, а також інших осіб.

Оскільки при дослідженні наданих документів, на стадії вивчення матеріалів та дослідження доказів, ці відомості будуть проголошені судом, я прошу провести судове засідання в закритому форматі», – сказала адвокатка звільненого поліцейського Руслана Шевчукова.

Суддя прийняв рішення на місці – відмовити у клопотанні.

На наступне судове засідання 04 квітня почнуть слухати свідків по справі.

Тим часом, інша справа – кримінальна, про хабар поліцейським Коржовському і Накрапасу – ще розглядається Саксаганський районним судом Кривого Рогу. Обидва поліцейських носять електронний засіб контролю і перебувають під домашнім арештом. Причому Ігор Коржовський – під цілодобовим домашнім арештом.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: