Очередное избиение сотрудника редакции (+ ВИДЕО, АУДИО)

19 липня 2018 о 16:00 - 14195

Avataradmin


Очередное избиение сотрудника редакции (+ ВИДЕО, АУДИО)

«ОСОБА_1 домовився з ОСОБА_9 та іншими невстановленими в ході розслідування особами про продовження відпочинку за межами розважального закладу, та о 01 год. 07 хв. 02 червня 2018 року, вийшовши з суші­-бару «Йогурт», сів сумісно з невстановленими в ході досудового розслідування особами в салон автомобіля марки «ВМW», реєстраційні номери якого «КЕU 495», направившись на автомобілі по вул. Шевченка в сторону вул. Центральна м. Павлограда, в той час, як ОСОБА_9 сумісно з невстановленою в ході розслідування особою сів в салон автомобіля марки «ВМW», державний номер якого «АЕ 4171 ІВ», направившись слідом за автомобілем, який знаходився під керуванням ОСОБА_1».

То есть за рулем авто «на бляхах» сидел «ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, який народився в м. Барда, ОСОБА_4, громадянина ОСОБА_4», он же гражданин Азербайджана  Джаббаров Первиз Велияддин оглы.

«ОСОБА_8 домовився з ОСОБА_1 та іншими невстановленими в ході розслідування особами про продовження відпочинку за межами розважального закладу, та о 01 год. 07 хв. 02 червня 2018 року, вийшовши з суші­бару «Йогурт» сів сумісно з невстановленими в ході досудового розслідування особами в салон автомобіля марки «ВМW», реєстраційні номери якого «НОМЕР_1», направившись на автомобілі по вул. Шевченка в сторону вул. Центральна м. Павлограда, в той час, як ОСОБА_1 сумісно з невстановленою в ході розслідування особою сів в салон автомобіля марки «ВМW», державний номер якого «НОМЕР_2», направившись слідом за автомобілем, який знаходився під керуванням ОСОБА_8».

То есть за рулем «ВМW» был «ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, який народився в м. Павлограді Дніпропетровської області, освіта неповна середня, не працюючого», он же Сусоев Сергей Александрович.

«Того дня в компанії з невстановленими в ході слідства особами також перебував ОСОБА_1», он же «ОСОБА_1 ОСОБА_4 огли, ІНФОРМАЦІЯ_1, який народився в м. Барда, ОСОБА_5, громадянина ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, працюючого: ФГ «Троянда ­ Е 2000»,», он же Ахмедов Арзуман Шакир оглы.

А скажите, как Сусоев Сергей Александрович мог управлять автомобилем? (ответ: пьяным).

11.10.2014 г. он на ул. Днепровской в Павлограде был виновником ДТП, это признал суд и наказал нарушителя на 340 грн штрафа – читай дело № 185/10060/14­п.

18.02.2017 он пьяный разъезжал по ул. Харьковской в г. Павлограде – суд его освободил от наказания «у звязку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення» – читай дело № 185/3973/17.

07.11.2017 он «з ознаками алкогольного сп’яніння» разъезжал по ул. Горького в Павлограде – суд не нашел в его действиях состава правонарушения – читай дело № 185/8919/17.

В итоге эта троица, «сумісно з невстановленими в ході досудового розслідування особами», до полусмерти избила работника редакции одной из павлоградских газет, 28­-летнего Сергея Вязовиченко.

«ОСОБА_1 (Джаббаров Первиз; здесь и выше цитируются документы дела №185/4461/18, опубликованные в Едином госреестре судебных решений – авт.) побачив в районі перехрестя вулиць Шевченка та Центральної ОСОБА_6 (Вязовиченко – ред.) сумісно з ОСОБА_7 та ОСОБА_8, які, продовжуючи свій відпочинок, прогулювалися по вулиці.

Побачивши вищевказаних осіб, які спокійно проводили свій час, бажаючи протиставити себе встановленим в суспільстві нормам спокійного відпочинку та прагнучи показати свою зневагу до інших людей та самоутвердитися за рахунок приниження інших осіб, ігноруючи існуючі в суспільстві правила поведінки, ОСОБА_1, керуючись хуліганськими мотивами, приблизно о 01 год. 08 хв. 02 червня 2018 року, зупинивши свій транспортний засіб на перехресті вулиць Центральної та Шевченка м. Павлограда, вийшовши з салону автомобіля, направився до ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 з намірами безпричинного нанесення тілесних ушкоджень останнім, тримаючи при собі спеціально пристосований для нанесення тілесних ушкоджень предмет – биту.

ОСОБА_9 (Сусоев Сергей Александрович – авт.), який слідував за транспортним засобом під керуванням ОСОБА_11 (алё!!! Так ОСОБА_11 – это установленное лицо или неустановленное и почему оно фигурирует в документах дела только мельком?! – авт.), побачивши дії останнього, також бажаючи протиставити себе громадському порядку, прагнучи показати свою зневагу до інших людей, ігноруючи встановлені в суспільстві правила поведінки, керуючись хуліганськими мотивами, приблизно о 01 год. 08 хв. 02 червня 2018 року, зупинивши свій транспортний засіб (как Сусоев мог остановить машину, если был не за рулём?! И какую «свою», если, согласно реестру МВД, на Сусоева Сергея Александровича в Украине зарегистрировано Renault Kangoo 2001­го года выпуска, но никак не «транспортний засіб марки «ВМW»?! – авт.) на перехресті вулиць Центральної та Шевченка м. Павлограда, вийшовши з салону автомобіля, також направився до ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 з намірами безпричинного нанесення тілесних ушкоджень останнім, маючи при собі спеціально пристосований для нанесення тілесних ушкоджень предмет – биту.

Реалізуючи свій злочинний намір, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, супроводжуючи свої дії особливою зухвалістю, проявляючи неповагу до існуючих норм поведінки і моральності в громадських місцях, перебуваючи в громадському місці на перехресті вулиць Центральна  та Шевченка м. Павлограда Дніпропетровської області, о 01 год. 08 хв. 02 червня 2018 року, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, бажаючи вчинити насильство по відношенню до інших людей, однак прагнучи самовиразитися таким чином у зухвальстві, неповазі до встановлених норм відпочинку та громадського порядку, бажаючи самовиразитися за рахунок застосування насильства, ОСОБА_1, підійшовши сумісно з невстановленими під час розслідування особами, до ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 безпричинно, використовуючи спеціально пристосовану для нанесення тілесних ушкоджень биту, з силою почали наносити неодноразові удари по різних частинах тіла ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ОСОБА_8.

Одночасно, вийшовши з салону транспортного засобу марки «ВМW», державний номер якого «АЕ 4171 ІВ», сумісно з іншою невстановленою в ході розслідування особою, ОСОБА_9, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, супроводжуючи свої дії особливою зухвалістю, проявляючи неповагу до існуючих норм поведінки і моральності в громадських місцях, перебуваючи в громадському місці на перехресті вулиць Центральна по Шевченка м. Павлограда Дніпропетровської області, о 01 год. 08 хв. 2 червня 2018 року, бажаючи вчинити насильство по відношенню до інших людей, прагнучи самовиразитися таким чином у зухвальстві, неповазі до встановлених норм відпочинку та громадського порядку, бажаючи самовиразитися за рахунок застосування насильства, приєднуючись до злочинних дій ОСОБА_1, підійшов до ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 та, усвідомлюючи протиправний характер вчинюваних дій, безпричинно, використовуючи спеціально пристосовану для нанесення тілесних ушкоджень биту, з силою почав наносити руками, ногами та битою неодноразові удари по різних частинах тіла ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ОСОБА_8.

…В цей час ОСОБА_10 (Ахмедов Арзуман Шакир оглы – ред.), знаходячись біля будівлі торгівельного центру «Гулівер», розташованого по вул. Шевченка, 128 м. Павлограда Дніпропетровської області та побачивши злочинні дії ОСОБА_1, ОСОБА_9 та інших невстановлених в ході досудового розслідування осіб, які застосовували насильство до інших людей, усвідомлюючи злочинний характер вчинюваних дій, керуючись виниклим умислом на хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, бажаючи приєднатись до злочинних дій ОСОБА_1, ОСОБА_9 та інших невстановлених в ході слідства осіб, діючи умисно та зухвало, розуміючи спільність злочинних, зухвалих, хуліганських дій, усвідомлюючи бажання ОСОБА_6 покинути місце злочину, з метою уникнення подальшого насильства, ОСОБА_10 уперто, не припиняючи свої злочинні дії, байдуже ставлячись до безпорадного та пригніченого стану потерпілого ОСОБА_6, який зазнав насильницького нападу, усвідомлюючи свою фізичну перевагу, наніс удар кулаком в обличчя потерпілого ОСОБА_6, в результаті чого той впав на землю та опинився вкрай у безпорадному становищі.

Не зупиняючись на досягнутому, продовжуючи демонструвати свою неповагу до суспільного порядку, усвідомлюючи безпорадність ОСОБА_6, який знесилений, не в змозі був піднятися з землі, проявляючи винятковий цинізм по відношенню до постраждалого, ОСОБА_10 приблизно о 01 год. 20 хв. 02 червня 2018 року з силою наніс удар ногою в голову ОСОБА_6, що виключило можливість в подальшому вчиняти потерпілим будь-­які дії.

З місця події о 01 год. 20 хв. 2 червня 2018 року, ОСОБА_1, ОСОБА_9, сумісно з невстановленими в ході розслідування особами, та ОСОБА_10 зникли, залишивши потерпілого ОСОБА_6 на місці злочину та спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді: черепно­мозкової травми, забою головного мозку, вдавленого перелому лівої тім’яної кістки, множинних переломів кісток обличчя».

* * *

Я позвонила директору Фермерского хозяйства «Троянда – Е 2000», что в селе Вербки Павлоградского района, Абдуллаеву Муталлиму Мулкадар оглы. Диалог у нас вышел следующий:

– Ахмедов Арзуман Шакир оглы кем работал в вашем фермерском хозяйстве?

– Пастухом.

– Вы были довольны его работой?

– Конечно, доволен был.

– Он никакой агрессии не проявлял? На людей не кидался?

– Нет, никто ничего не кидался.

– А как вы можете объяснить, что он избил человека?

– Я никак не могу объяснить, потому что он никого не трогал. Были где­то там люди, что­то там какой­то разговор был, но он до сегодняшнего дня никого не обидел, никого ничего. Не знаю, откуда это так получилось, я сам в шоке. С сегодняшнего дня даже не могу никому ничего говорить. Я благодарю бога, что людина жива­здорова остался. И всё, больше мне ничего абсолютно. Я и дома сказал, своим друзьям рассказал, что я хочу сказать, что я дальше не знаю сегодня что к чему, он был там виноват или не виноват. Я тоже постарался (выяснить? – авт.) – спрашивал, что к чему.

У него прекрасная жена, двое детей. Это не то, что там на улице он где­то захотел, куда­то убежал что­то там. Не знаю, но…

Молодежь есть молодежь. Я не могу его каждый день контролировать или связать, абсолютно. Не знаю, како оно так получилось. Я сам в шоке, как оно получилось.

* * *

Позже в Интернете появилось жуткое видео избиений Сергея Вязовиченко.

Житель Павлограда Evgeniy Agapov написал под ним в Facebook:

«На фотографиях и видео мы легко опознали сотрудников павлоградского отдела СБУ Сухого (в светлой футболке с сумочкой через плечо), рядом с ним Арзуман, а немного сзади – недавно перевевшийся с Новомосковска опер, который ездит на белой «Шкоде». Конфликт начинается ещё за углом, когда троих ребят догоняет Джаббаров с подельниками и начинают бить. Двое потерпевших убегают, а третьего, Сергея, бьют, и он падает, это зафиксировано. Рядом с Ахмедовым работники СБУ!!! Джаббаров с Сысоевым догоняют убегающих и тоже бьют. Также потом видно сотрудника СБУ Воробья, который спокойно проходит мимо полуживого Сергея, которого при других работниках СБУ жестко и показательно с ноги добил Ахмедов! … Нужно, чтобы дело передали в военную прокуратуру, потому что соучасники этого тяжкого преступления – работники СБУ!!!».

22 июня в Апелляционном суде Днепра было рассмотрено ходатайство о пересмотре меры пресечения, ранее Павлоградский горрайонный суд оставил Ахмедова Арзумана Шакир оглы под домашним арестом. По решению Апелляционного суда его взяли под стражу.

Тем временем, в Управление СБУ в Днепропетровской области 15 июня наконец-­то был назначен полноценный начальник, а не «вр.и.о». Им стал Олийнык Юрий Федорович.

Редакция газеты «Лица» продол­жает следить за делом об избиении нашего коллеги.

Алёна Гарагуц

Здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: