Як ремонт Мішалова контролює друг Мішалова

06 лютого 2018 о 14:58 - 10370

Avataradmin


Як ремонт Мішалова контролює друг Мішалова

Мер Дніпра Борис Філатов каже, що до фірми­-генпідрядника, яка ремонтує у Дніпрі Новий міст, – ТОВ «Завод Майстер­-Профі», і яка належить батьку екс­-секретаря Дніпровської міської ради В’ячеслава Мішалова, Дмитру Мішалову, – немає питань по якості ремонту, є лише по його термінах.

Чому питань по якості і не буде, шановні читачі узнають після прочитання тексту нижче.

Копії згаданих у статті документів – у редакції.

– Павлюков Андрій Миколайович був співробітником компанії «АТБ». Відповідав за контроль підрядних організацій при будівництві, останній час – це була база «АТБ» у Ювілейному. Чому він відповідав? Тому що він закінчив всього-­навсього курси технічних інспекторів при ГАСКу, 3 місяці. Функція технічних інспекторів полягає тільки у одному – вірному заповненні книг обліку будівництва: ступені будівництва, коли почалося, хто підрядник, хто бригадир, хто прораб – їхні ПІБ, номери посвідчень – і все.

А він така людина… напориста, без мила у з* залізе, то він себе розрекламував, і йому довірило «АТБ» контроль за підрядниками. І він останнім часом працював не на «АТБ», а на підрядника. А підрядником було ТОВ «Майстер­-Буд» (теж фірма Дмитра Мішалова – ред.).

За що йому у 2013-­му році «Майстер-­Буд» побудував дім?

Я трішечки «покопався».

Згідно державного акту про право власності на земельну ділянку, громадянину Павлюкову Андрію Миколайовичу належить земельна ділянка площею 0,1026 га (кадастровий номер 1221486200:01:021:0032) за адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с. Дороге, вул. Пирогова, буд. 8.

На підставі Декларації про початок виконання будівельних робіт від 9 квітня 2012 року № ДП 08112054103 на даній земельній ділянці було розпочато будівництво житлового будинку загальною площею 325,6 кв.м.

В наступному році житловий будинок було побудовано та введено в експлуатацію згідно Декларації про готовність об’єкта до експлуатації від 19 березня 2013 року № ДП 141130770648.

Я дав запит в реєстраційну службу, і офіціально одержав копії декларації про початок будівництва його дому (2012 р.) та про готовність к експлуатації (2013 р.).

Звертаю увагу: у графі «Підрядник» офіційно підрядником записаний ТОВ «Ландшафтбуд» і його прораб. А також, в декларації про готовність – той самий запис.

Тобто, Павлюков показав, що в нього був підрядник, який йому побудував дім на якихось там договірних умовах.

Вартість цього дому він задекларував, 1.299.665 грн. У доларах це 162.458 доларів (долар був по 8).

Я звернувся «Ландшафтбуду». Вони мені дали відповідь, що Павлюков у них появився, узяв зразки договорів – і зник. «Замовник зник з документами. Платежів не платив, роботу ми не виконували».

Я звернувся в податкову, щоб йому нарахували до сплати 18%. (Податок на доходи фізичних осіб станом на зараз. Оплачується, у тому числі, за при отриманні коштовних подарунків він не рідних осіб – ред.). Так як даний підрядник йому роботи не виконував, він нікому не платив, а якщо не платив, то це – дохід. У статтях Податкового кодексу про це все розписано.

Потім Павлюков два місяці поїздив до податковою, скоріше за все, зліпив «липові» документи. Які мені надати податкова відмовилася. Лише повідомила, що Павлюков надав їм від ТОВ «Ландшафтбуд» документи.

Але ж ми розуміємо, що таке «документи» від ТОВ «Ландшафтбуд» чотири роки потому. Якщо є якісь касові ордери, їх податкова перевірить і запитає: «А чого ж ти, ТОВ «Ландшафтбуд», не оприходував 4 роки тому мільйон триста тисяч гривень?!».

Тобто, ймовірність того, що «Ландшафтбуд» сьогодні надав Павлюкову документи – нульова. Там – підробка документів.

Як людина, Павлюков має таку філософію: «Всі кругом скоти», а він піднявся до висоти Мішалових. Всі – бидло, а він – великий керівник.

Не контролює себе, трохи розхвилювався і зразу пре матом.

Можете сходити до нього на прийом, познайомитися, задати якесь питання, сказати: «А в нас є на Вас скарга, що Ви хабарі берете». Ну, спровокуйте його! От побачите, яка буде реакція! (сміється).

– А як спеціаліст, який він?

– Як спеціаліст… Я сам будівельник. Коли йому будували дім, будівельники з «Майстер­-Буду», – тому що Павлюков відносини з будівельниками налагодити не зміг, обзивав їх бидлом, – вони там йому такого понаробили в цьому будинку, спеціально, на зло!.. Котлован вони не утрамбували, а просто присипали. Зараз під цей котлован йде вода, просідає фундамент. Під верандою сильно просів, недавно підливали фундамент. Армопояс лили – у шести місцях його розірвали. Каналізація недавно затопила… Тобто спеціально… Начальство­то дало робітникам команду будувати, але людський фактор завжди є людським фактором.

Якщо б Павлюков був будівельником, він би це попередив.

Але він не в ладах з логікою, а за освітою – електромеханік. Електромеханік контролює будівництво в місті Дніпрі!

– Тобто, він нам наконтролює?

– Ну, що Мішалов скаже, то й наконтролює. Павлюков же ж прийшов у міськраду з ТОВ «Майстер­Буд», ще у 2016-­му там працював заступником директора з якості.

Просто, є такі люди, які без мила у з* лізуть – це про нього.

– А скажіть, будь ласка, як будівельник, який же ж прибуток треба було принести Мішаловим, щоб вони побудували людині дім за 160 тис. доларів (для довідки: згідно декларації Павлюкова, його жінка працює у Комунальному спеціалізованому навчальному закладі спортивного профілю «Дніпропетровське вище училище фізичної культури» Дніпропетровської обласної ради)?

– А Ви подивіться об’єми будівництва, які були у «АТБ» у 2011­-2012 роках у підрядників Мішалових. Уявляєте?

– Чесно кажучи, не уявляю.

– Мільйонів 500­-700! Там же дві бази будувалися величезні, магазини будувалися. В підсумку, з «АТБ» його вигнали.

А ще, треба з’ясувати, чи заплатив він за підключення до мереж. Згідно українського законодавства, будівлі, які більші ніж 300 кв. метрів, за них платиться перед вводом у експлуатацію 4% від вартості – до місцевої ради «за інфраструктуру».

Я зробив запит у Дніпровську міську раду (село Дороге увійшло у міське підпорядкування). Повідомляють: Павлюков оплатив «за інфраструктуру», наприклад, 15 червня 2017­-го. А повинен був – у 2013-­му році заплатити, до вводу будинку в експлуатацію!

Ще цікаво, що в декларації, коли він поступав на роботу, не вказав одну квартиру і одну земельну ділянку. Правда, в 2017­-му році, після моїх запитів, він їх задекларував.

Дім у с. Дороге за двома адресами: вул. Пирогова, буд. 8 та вул. Земська, буд. 7

P.S. Ще 28-­го грудня я надіслала листа по двом, вказаним на офіційному сайті Дніпровської міської ради е­-мейлам Управління державного архітектурно-­будівельного контролю міськради: arch@dniprorada.gov.ua та udabkdmr@gmail.com. В листах, дуже чемно, просила про інтерв’ю з начальником Управління Андрієм Миколайовичем Павлюковим. Реакції – нуль.
Вже в новому році я декілька днів дзвонила по телефону Управління, також вказаному на офіційному сайті Дніпровської мі­ськради: 745­-11­-56. Ніхто не бере трубку.
В кінці кінців, ми поїхали за домашньою адресою Павлюкова у село Дороге (до речі, хоча по документам його адреса – вул. Пирогова, буд. 8, на паркані його будинку, а також у Google­мапі його дім значиться за адресою: вул. Земська, буд. 7, – для конспірації?). Я дзвонила у домофон – ніхто не відізвався.

 Олена Гарагуц

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: