У Апостолівському районі депутат не може добитися інформації про продаж аптеки

05 березня 2020 о 10:48 - 3707

Avataradmin


У Апостолівському районі депутат не може добитися інформації про продаж аптеки

Депутат Апостолівської районної ради Ковпак Святослав Анатолійович з вересня 2019 р. намагається отримати інформацію куди подівся майже мільйон гривень, за які була продана у 2017 році 2-поверхова будівля на Центральній (колишня Леніна) вулиці міста Апостолове.

Про це депутат Апостолівської районної ради розказав «Лицам».

«Будівлю аптеки, яка належить Апостолівській районній раді Дніпропетровської області – Центральну районну аптеку № 90 (м. Апостолове Дніпропетровської області, вул. Центральна, 59, код 01975985) було продано приватній особі за ініціативою голови Апостолівської районної ради Мудрого В.А. та начальника державної виконавчої служби Апостолівського районного відділу юстиції Черепанової Н.П., при цьому жодної копійки на рахунок власника будівлі – Апостолівської районної ради – не надійшло», – стверджує Святослав Ковпак.

За його даними, будівлю у 578 м2 продали за 979.358,00 грн, але гроші від продажу аптеки №90 на рахунок районного бюджету не надійшли.

Депутат звернувся до поліції, але відкривати кримінальне провадження по цьому факту поліціанти відмовилися. Суд зобов’язав уповноважених осіб Апостолівського відділу поліції внести до ЄРДР відповідні дані про вчинені кримінальні порушення, викладені у заяві Ковпака С.А. Але замість вказання конкретних прізвищ, ті вказали абсурдну кваліфікацію. Заявник узнав про це з витягу з ЄРДР.

«У витязі зазначено – 10.09.2019 року до ЧЧ Апостолівського ВП звернувся Ковпак С.А. з заявою щодо перевірки законності продажу приватній особі будівлі за адресою: Дніпропетровська область, м.Апостолове, вул. Центральна, 59.

Це не відповідає дійсності, так як звернувся з заявою про злочин не громадянин, а депутат Апостолівської районної ради Ковпак С.А., який наділений правом представляти інтереси місцевої районної громади, при цьому в заяві взагалі не зазначено і не оспорюється факт законності отримання приватною особо будівлі, а зазначено присвоєння бюджетних коштів в сумі 979.358,00 грн. головою Апостолівської районної ради Мудрим В.О., начальником державної виконавчої служби Апостолівського районного відділу юстиції Черепановою Н.П. в складі організованої групи.

Крім того, в моїй заяві чітко зазначена попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення за ст. 191, 355, 364, 365 КК України, про що свідчить моя заява та Ухвала Апостолівського районного суду від 18 вересня 2019 року в справі №171/1684/19 провадження 1-кс/171/808/19.

Враховуючи викладене, я вважаю, що начальник слідчого відділення Апостолівського ВП Нікопольського ВП Холодненко Д.В за вказівкою прокурора, що здійснює процесуальне керівництво Гончарука С.С., умисно не вказав даних, викладених у моїй заві про злочин, та умисно занизив правову кваліфікацію злочину, вказавши ст. 367 ч.1 КК України – з метою відвести від відповідальності голову Апостолівської районної ради Мудрого В.О. та начальника державної виконавчої служби Апостолівського районного відділу юстиції Черепанову Н.П., так як моя заява повинна була бути направлена в ДБР чи НАБУ, а після розслідування, відповідно до ч.1 ст. 4 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» – до цього суду, так як саме цей суд здійснює правосуддя як суд першої та апеляційної інстанцій у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до його юрисдикції (підсудності) процесуальним законом, а також шляхом здійснення у випадках та порядку, визначених процесуальним законом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у таких кримінальних провадженнях», – пише Святослав Ковпак.

За даними відомостей з Держреєстру речових прав на нерухоме майно, зараз будівля аптеки належить приватній особі Мироненку Ігорю Яковичу.

За даними відкритих джерел, це – ФОП з Кривого Рогу, основний вид діяльності – «Оптова торгівля парфумними та косметичними товарами».

«Лица» звернулися до пана Мироненка з питанням щодо майбутнього аптечної будівлі.

«Я не розумію, яке ви маєте до цього відношення», – сказав новий власник.

На зауваження, що це питання турбує мешканців Апостоловського району, він відповів:

«Я теж спілкуюся з апостоловцями. І – так, там планується аптека».

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: