На Дніпропетровщині з’явиться будинок для пенсіонерів

30 січня 2020 о 16:18 - 2775

Avataradmin


На Дніпропетровщині з’явиться будинок для пенсіонерів

У селі Спаське Новомосковського району побудують новий соціальний об’єкт для літніх людей коштом приватної компанії.

Голова облради Святослав Олійник та генеральний директор ПАТ «Созидатель» Леонід Турчин сьогодні підписали відповідний меморандум, передає прес-служба облради.

«Будівництво такого соціального об’єкту – це приклад для всієї країни та демонстрація ефективного співробітництва влади та бізнесу. Ми візьмемо в експлуатацію цей об’єкт, забезпечимо штатними співробітниками та надамо усю необхідну підтримку з нашого боку. Ми дуже вдячні соціально-відповідальному бізнесу за такі ідеї. Цей досвід треба поширювати і в інших громадах нашої області!» – сказав Святослав Олійник.

Ідея створення будинку для пенсіонерів належить Леоніду Турчину. Надихнули його приклади Канади та Японії:

«У цих країнах працюють сучасні будинки для літніх людей поряд із закладами для дітей. Як висновок, пенсіонери живуть на 10 років довше. У Спаському спочатку буде зведений будинок для літніх людей на 669 кв. м. Втім, за бажанням цю територію можна розширювати. Ми також дякуємо нашій обласній владі, яка одразу відгукнулись на нашу ініціативу».

Вже є готовий проект, в якому передбачено створення будинку, розрахованого на 20 місць, із парковою зоною, басейном, їдальнею, медпунктом та концертною залою. Завершити будівництво планують до кінця літа 2020 року.

 

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: