Громадськість запрошує кандидатів у нардепи до обговорення законопроекту

21 жовтня 2014 о 17:10 - 1945

Avataradmin


Громадськість запрошує кандидатів у нардепи до обговорення законопроекту

Сьогоднішні запити суспільства та досвід попередніх скликань Верховної Ради України говорять про те, що народний депутат України має відповідати за кожну свою дію не лише на виборах, а одразу після складання ним присяги народного депутата. Політичні течії в молодій українській демократії настільки бурхливі, що суспільство має відповідати на дії депутатів більш динамічно, ніж один раз на п’ять років.

Законопроект передбачає можливість для виборців достроково припинити повноваження народного депутата України, зібравши необхідну кількість підписів виборців під заявою про його відкликання на спеціальному бланку, який видаватиметься Центральною виборчою комісією.

Законопроектом передбачено також, так званий, інститут імперативного мандату – відкликання народного депутата з’їздом тієї політичної сили, за списками якої його було обрано.

На захід були запрошені кандидати в народні депутати України по мажоритарним округам Дніпропетровщини, а також представники політичних партій і громадських організацій.

ГО «Народна воля Дніпра» пропонує кандидатам взяти на себе публічно письмові зобов’язання внести на розгляд до Верховної Ради України законопроект про відкликання народних депутатів та проголосувати за нього.

Дата та час проведення заходу: 22 жовтня 2014 року, 15:00.

Місце проведення заходу: конференц-зал «Б» готелю «Жовтневий», площа Шевченка, 4а, м. Дніпропетровськ.

Електронна адреса для пропозицій: proekt@dniprocentrizm.org

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: