Дніпропетровщина – у трійці лідерів України за обсягом виробництва м’яса

01 грудня 2020 о 08:30 - 737

Регіна ОрловаРегіна Орлова


Дніпропетровщина – у трійці лідерів України за обсягом виробництва м’яса

Господарства Дніпропетровщини нарощують виробництво продукції тваринництва. Область посідає третє місце в країні за кількістю заготовленого м’яса та четверте – за чисельністю поголів’я свиней та птиці.

Про це повідомили у департаменті економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Маємо у регіоні позитивну динаміку збільшення обсягів виробництва м’яса. Найефективніше розвивається птахівництво. Все – завдяки модернізації та залученню інвестицій, запровадженню сучасних технологій на птахофабриках області, – зазначають у департаменті. – Загалом за підсумками перших 10 місяців року господарства Дніпропетровщини заготовили та реалізували близько 260 тис тонн м’яса усіх видів. Це на 2 тис тонн більше ніж торік». 

Також сільгосппідприємства області одержали більш ніж 240 тис тонн молока та понад 638 млн яєць.

В усіх категоріях господарств утримується 139,8 тис голів великої рогатої худоби, майже 365,5 тис свиней та близько 21 млн голів птиці.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: