Винних у вбивстві брокера засудили до 11-14 років з конфіскацією майна

03 червень 2020 о 09:18 - 2491

Avataradmin


Винних у вбивстві брокера засудили до 11-14 років з конфіскацією майна

У Дніпрі 14 років за ґратами проведе жінка, яка з метою отримання спільно нажитого майна замовила вбивство колишнього чоловіка.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Так, Дніпропетровською місцевою прокуратурою № 1 забезпечено підтримання обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 39-річної громадянки та двох її спільників за умисне вбивство людини.

Подія сталася у червні 2014 року у місті Дніпрі. На ґрунті неприязних відносин з колишнім чоловіком, які виникли через розлучення та поділ спільного майна, вказана громадянка вирішила позбавити його життя. Для реалізації умислу жінка залучила приятеля, з яким мала близькі стосунки, а він, у свою чергу, підшукав в якості виконавця раніше судимого товариша, пообіцявши грошову винагороду у розмірі 10.000 доларів США.

Далі чоловік передав виконавцю обріз мисливської рушниці, привіз його до місця мешкання жертви, а сам залишився чекати в авто неподалік. Коли потерпілий вийшов з під’їзду, найманий вбивця здійснив постріл йому у грудну клітину, спричинивши несумісне з життям тілесне ушкодження.

Замовниця вбивства свою вину не визнала, проте її повністю доведено прокуратурою.

За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.115 КК України, Красногвардійський районний суд призначив їй покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Жінку взяли під варту в залі суду.

Її співучасника засуджено до 10 років та 10 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Він обвинувачується не лише у вбивстві людини, але й незаконному поводженні зі зброєю, адже під час обшуку в його автомобілі виявлено 20 патронів, які чоловік придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу (ч.2 ст.115 та ч.1 ст.263 КК України).

Виконавець вбивства, якому також інкримінується ч.2 ст.115 та ч.1 ст.263 КК України, за вироком суду проведе за ґратами 14 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «Лица» писали, що однією з причин вбивства був розділ дому колишнього подружжя у Підгородньому.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: