Роддом за чверть мільярда в Кам’янському реконструює фірма – боржник по податках та під слідством

28 квітня 2020 о 12:31 - 6803

Avataradmin


Роддом за чверть мільярда в Кам’янському реконструює фірма – боржник по податках та під слідством

ТОВ «Будівельно-ремонтна група «Житлобуд» (код 41485046) виграла тендер на реконструкцію пологового будинку Комунального некомерційного підприємства Кам’янської міської ради «Міська лікарня №9» за адресою: м. Кам’янське, просп. Аношкіна, 72.

Про це пишуть Nashigroshi.org.

Ціна підряду – 263 млн грн. При цьому само БРГ «Житлобуд», за даними YouControl, має податковий борг 265 тис. грн.

Скрин даних YouControl відносно «БРГ «Житлобуд»

 

Фірма «БРГ «Житлобуд» зареєстрована в Києві в 2017 році на ТОВ «Біг Фінанс Актив» Андрія Голубєва, який також керував нею. Згодом фірму переоформили в Кам’янському на Оксану Федосюк, пізніше – на Ірину Стамболу, а потім – знову на Оксану Федосюк.

«Директоркою фірми є Анна Вікторівна Ткаченко, яка раніше очолювала КП «Зеленбуд» Кам’янської міської ради. Торік особа з такими ПІБ була довіреною особою кандидата в нардепи від «Блоку Петра Порошенка» Михайла Підгурського, який зараз є депутатом Камянської міської ради від «Європейської солідарності». Іншою довіреною особою був Сергій Револьдійович Петренко – власник нинішнього єдиного конкурента ТОВ «Хотей АС» і ТОВ «Хотей-Моноліт». Спаринг-партнери не знижували ціну під час аукціону», – пишуть журналісти.

Скрин Nashigroshi.org

 

Журналісти також проаналізували закупівельні ціни матеріалів, закладені у кошторис.

Виявилося, що:

* на 40-55% дорожче кам’янчани закупають гарячекатану арматурну сталь. Та коштує 26-28 тис. грн/т при тому, що у березні на тендері Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки в Бахмуті Донецької області коштувала 20 тис. грн/т, а в лютому на житловому тендері КП «Спецжитлофонд» Київської міської ради – 16-18 тис. грн/т;

* на 69% дорожче – суміш Ceresit CT 190. Вона коштує 12,45 грн/кг. В інтернет-магазинах її продають по 7,37 грн/кг;

* на 62% дорожче – утеплювач Термолайф Еко-Фасад товщиною 100 м. Він закладений в кошторис по 450 грн/кв. м при тому, що в інтернет-магазинах його можна знайти у роздріб по 277 грн/кв. м.

Протягом аукціону вартість угоди була зменшена всього на 0,3% від очікуваної вартості у 263,89 млн грн.

Дві фірми не допустили до аукціону. ТОВ «Буд Пром Лайн» не подало якісь з документів, подання яких було передбачено розділами «Результати торгів та укладання договору про закупівлю» та «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції». ТОВ «Черкасиміськбуд» не подало довідку про відкриття одного з банківських рахунків та надало згоди на обробку персональних даних замість згод на обробку, використання, поширення та доступ.

 

Скрин Nashigroshi.org

 

В результаті, ТОВ «Будівельно–ремонтна група «Житлобуд» до кінця 2021 року має реконструювати пологовий будинок КНП «Міська лікарня №9», влаштувати інженерні мережі, киснево-газифікаційну станцію та блочно-транспортабельну котельню, а також благоустроїти та озеленити територію.

Загалом, за даними Сlarity-project.info, це ТОВ з 2018 року отримало перемогу у 62 закупівлях на загальну суму 405.875.312 грн.

За підсумками закупівлі «Капітальний ремонт частини покрівлі будівлі комунального закладу «Кам`янська міська лікарня №5» Дніпропетровської обласної ради», за адресою м. Кам`янське, вулиця Освітня, 12, за 1.737.597 грн відносно виконавця – БРГ «Житлобуд» – слідчим відділом Дніпровського відділення поліції Кам`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції розслідується кримінальне провадження №12020040790000131 від 29.01.2020.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: